• DEŇ VODY
          • DEŇ VODY

          • V roku 1992 valné zhromaždenie OSN vyhlásilo 22. marec za Svetový deň vody. FOTO

            22. marec je  teda jedinečnou príležitosťou pripomenúť všetkým mimoriadnu dôležitosť vody pre zachovanie životného prostredia a pre rozvoj ľudskej spoločnosti.

            Na našej škole si každoročne rôznymi väčšími či menšími podujatiami, či činnosťami túto skutočnosť pripomíname. Tento rok to bola séria prednášok vo štvrtok 21.3. pre žiakov 2. stupňa v spolupráci s pracovníčkami správy Národného parku Nízke Tatry. V piatok 22.3. všetci žiaci i pedagógovia  mali možnosť zúčastniť sa počas prestávok na ochutnávke slovenských minerálnych vôd. Aj hodiny výtvarnej výchovy či slovenského jazyka a literatúry boli zamerané na umelecké spracovanie tejto témy.

            Chráňme a vážme si vodu, aby sa o 100 či 200 rokov nestala takým vzácnym artiklom, že sa kvôli nej povedú vojny alebo sa pre veľkú väčšinu ľudí stane ťažko dostupnou komoditou.

        • PONOŽKOVÁ VÝZVA
          • PONOŽKOVÁ VÝZVA

          • Naša základná škola sa vo štvrtok 21. marca zapojí do celosvetového podujatia - PONOŽKOVÁ VÝZVA, ktorou prejavíme solidaritu s ľuďmi s Downovým syndrómom.

            Ponožková výzva sa každoročne koná v tento deň a spája sa so Svetovým dňom Downovho syndrómu. 

            V tento deň sa na znak oslavy ľudskej jedinečnosti nosia dve rozdielne ponožky.

            Urobme spolu tento svet krajším, pestrejším, zaujímavejším a inšpirujúcim.

             

          • DARUJTE 2% DANE

          • Vážení rodičia a priatelia školy!

            Aj v tomto roku by sme Vás chceli poprosiť o príspevok do nášho občianskeho združenia. Zákon č. 595/2003 Z.z. O daniach z príjmov Vám umožňuje darovať 2% zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, akou je aj naše Občianske združenie Školák - Brezno. Tento dar Vás z hľadiska financií nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Aj vďaka Vám, sme v uplynulom roku mohli zakúpiť: florbalové hokejky, športové dresy, uhradiť prednášku s ornitológom, získať USB so 4 filmami s enviromentálnou tematikou, pomôcky na biológiu, stojan na 6 bicyklov, koberce do MŠ, reproduktory s mikrofónmi....

            Stanovy OZ nám presne vymedzujú, na aký účel sa prostriedky môžu využiť - sú k nahliadnutiu na stránke školy.

            Na to, aby ste mohli darovať 2% z Vašich už zaplatených daní je potrebné podpísať priložené vyhlásenie a spolu s potvrdením o zaplatení dane poslať do školy, prípadne odovzdať na ktorýkoľvek daňový úrad.

            Viac info na stránke školy: https://zssmsbreznomazornik.edupage.org/percenta2/

            Za Vaše 2% Vám už vopred ďakujeme.

          • S BATOHOM NIELEN CEZ HORY

          • Krúžok S batohom nielen cez hory, neodradí cestovať za zážitkami ani v nepriaznivom počasí. A nielen za tými zábavnými, ale aj poučnými. Vydali sme sa vlakom smer Zvolen po stopách zámožných predkov a navštívili sme Zvolenský zámok. Deti si zapamätajú, že zámok dal postaviť nie Ľudovít Štúr, ako povedal jeden náš člen, ale kráľ Ľudovít I. Dozvedeli sme sa, že takto pred 600 rokmi zámok daroval ďalší "majiteľ" kráľ Žigmund svojej manželke Barbore Celjskej. Po tejto peknej a poučnej prehliadke to deti naštartovalo na menšie nákupy. Tak sme ukončili tento hoci upršaný deň, spokojní, vysmiati a nabití vedomosťami. FOTO