• HOVORME O JEDLE

          • Žiaci 2. stupňa sa v termíne od 11. 10. 2021 do 15. 10. 2021 zapojili do IX. ročníka súťaže Hovorme o jedle. Súťaž pozostávala z troch častí - výtvarná súťaž „CHUTNÉ  MAĽOVANIE“, literárna súťaž „NAJZDRAVŠIE OVOCIE A ZELENINA RASTIE ZA ROHOM“ a  fotografická súťaž „OČAMI GURMÁNA“. Všetkým, ktorí sa zapojili ďakujeme za ich tvorivé a kreatívne nápady a práce.😊 Pozri FOTOALBUM

          • DIŠTANČNÉ VYUČOVANIE ŽIAKOV 6.A

          • Váž. rodičia žiakov 6.A triedy,

            z dôvodu pozitivity žiakov 6.A zistenej na základe PCR testu, prechádza od  21.10.2021 6.A trieda na dištančné vyučovanie. Žiadame rodičov, aby sledovali zdravotný stav dieťaťa, otestovali svoje deti a prípadnú pozitivitu nám ihneď hlásili.

            Rodičom žiakov 6.A bude zaslané Rozhodnutie RUVZ Banská Bystrica v ktorom bude určená doba karantény. (Rozhodnutie pošle triedny učiteľ do Edupage)

          • JAZYKOVÁ SÚŤAŽ

          • Minulý týždeň sa naša škola zapojila do medzinárodnej sútaže Language Chain pri príležitosti 20 výročia Európskeho dňa jazykov, ktorý pripadol tento rok na 26.09.2021. Úlohou súťažiacich bolo nájsť preklad vybraného slova v čo najviac cudzích jazykoch a vytvoriť z nich ručne písaný a kreslený (maľovaný,kolážovaný) plagát. Najkrajšie výtvory sme poslali do sútaže a spolu s ostatnými sme vytvorili výstavu prác na chodbe oproti jazykovej učebni. POZRI FOTOGALÉRIU.

            Za naše výtvory môžme aj hlasovať na stránke - https://www.jazykovevzdelavanie.sk/edj/

            Od 07. 10. 2021 až do 15. 10. 2021 môžte svoj hlas dať aj našim súťažným plagátom - Naše práce majú čísla 79, 81, 82, 84 a 85. Ďakujeme za každý hlas. 

        • BIELA PASTELKA
          • BIELA PASTELKA

          • Žiaci a učitelia ZŠ Mazorníkovo majú srdce na správnom mieste. Počas finančne.j zbierky Biela pastelka (24.9.2021) sme spoločne vyzbierali 181,59€, čím píšeme krajší príbeh v živote ľudí nevidiacich a slabozrakých. Ďakujeme.

            Viac TU: https://bielapastelka.sk/

          • ZBER PAPIERA

          • V termíne od 16.9. - 24.9.2021 bude na škole  ZBER PAPIERA. Zviazaný papier bude ukladaný do pristaveného kontajneru.

          • Pokyny pre žiakov a zákonných zástupcov k zahájeniu šk. roka 2021/2022

          • V deň nástupu a po každom prerušení dochádzky na 3 a viac dní vrátane víkendu, sviatku (napr. ak žiak nepríde v piatok do školy, v pondelok toto vyhlásenie už musí priniesť) je nutné priniesť vypísané "Vyhlásenie o bezpríznakovosti" TU: Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti.docx Momentálne je možné priniesť predmetné vyhlásenie len v papierovej podobe. Predpokladáme, že bude možnosť poslať ho aj elektronicky, budeme o tom informovať prostredníctvom webu školy.

            • Naďalej platí povinnosť prekrytia horných dýchacích ciest rúškom všetkých žiakov a zamestnancov školy - výnimku z tejto povinnosti definuje aktuálne platná vyhláška ÚVZ SR.
            • Denne sa bude realizovať ranný filter, zabezpečená pravidelná dezinfekcia priestorov škôl. Test nebude podmienkou na nástup do školy.
            • Odporúčame zákonným zástupcom, aby informovali školu, ak žiak spĺňa podmienku na výnimku z karantény (oznámenie o výnimke z karantény).
            • Upozorňujeme pri návrate z dovolenky zo zahraničia na aktuálne platné vyhlášky ÚVZ SR.
            • ŠKD bude fungovať v bežnom režime vrátane zberných tried za prísnych hygienických opatrení.
            • V prípade karantény triedy sa bude trieda vzdelávať dištančne ako to bolo minulý školský rok.
            • Rodič môže ospravedlniť 5 po sebe idúcich vyučovacích dní (ak ich je viac, musí predložiť potvrdenie od lekára, v opačnom prípade pôjde o neospravedlnenú neprítomnosť).

            Vstupy žiakov do budovy:

            Žiaci 0. - 4. ročníka:   hlavným vchodom budovy

            Žiaci 5. - 9. ročníka:   vchodom z átria

            Oznam pre osoby vstupujúce do objektu školy a školského zariadenia

            Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom ochorenia COVID-19 (neprimeraná únava, bolesť hlavy a tela, zvýšená telesná teplota, kožná vyrážka, nádcha, bolesť hrdla, strata čuchu a chuti, kašeľ, sťažené dýchanie, známky ochorenia tráviaceho traktu bolesť brucha, vracanie, hnačka), ako aj inej infekčnej choroby nesmie vstúpiť do priestorov školy a školského zariadenia. Pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať lekára.

            Návštevník školy a školského zariadenia môže vstúpiť len so súhlasom riaditeľa a musí sa preukázať "Písomným vyhlásením o bezpríznakovosti pre návštevníka"  TU: Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti_navstevnika_skoly.docx

        • SMS = STARÝ MOBIL SEM!
          • SMS = STARÝ MOBIL SEM!

          • Projekt RECYKLOHRY v spolupráci so spoločnosťou ORANGE vyhlasuje ďalší ročník zberovej súťaže SMS- starý mobil sem! Do zberovej súťaže je prihlásená aj naša základná škola. Staré mobily môžeme nosiť do školy  od 7.9.2021 do 30.10.2021.  Mobil treba odovzdať triednym učiteľom. Vyhodnotí sa najlepšia trieda a aj najlepší jednotlivec. Bližšie informácie o zberovej súťaži môžete nájsť TU: Zberova___su__t__az___SMS_2021.pdf

            Pozitívne Vás bude motivovať možno aj krátka upútavka pre aktuálny ročník zberu, ktorú pripravil Orange, a ktorú si možete pozrieť na: https://www.youtube.com/watch?v=NGjH7maB65M

          • INFORMÁCIE

          • Informácie pre rodičov a žiakov 1. ročníka

            Otvorenie školského roka začne 2. septembra 2021 o 8:00 hod. v átriu budovy školy. Nasledovať bude prvé rodičovské združenie v triedach - do triedy môže ísť s dieťaťom iba jeden zákonný zástupca. Žiak aj rodič musí mať ochranné rúško.

            Informácia pre žiakov 2. až 9. ročníka

            Otvorenie školského roka bude 2. septembra 2021 od 8:00 hod. do 9:30 hod. v triedach.

            Žiaci 2. - 4. ročníka vstupujú do budovy hlavným vchodom.

            Žiaci 5. - 9. ročníka vstupujú z átria školy.

             

            V piatok 3. septembra sú žiaci 1. stupňa v škole 4 vyučovacie hodiny (do 11:45 hod.),

            žiaci 2. stupňa 5 vyučovacích hodín (do 12:35 hod.).

            Od 6. septembra prebieha vyučovanie podľa rozvrhu hodín.

            Informácie pre žiakov navštevujúcich ŠKD

            Štvrtok 2.9.2021– ŠKD nebude v prevádzke

            Od 3.9.2021– ŠKD v prevádzke od 6:00 hod. do 17:00 hod.

            Ranná ŠKD od 6:00 hod. do 8:00 hod. na prízemí ZŠ. Vchod z átria školy.

          • OBEDY A OZNAM VEDÚCEJ ŠKOLSKEJ JEDÁLNE

          • 2. septembra sa v ZŠ nebude variť z organizačných dôvodov.

            3. septembra výdaj obedov od 12:00 hod. do 13:30 hod.

            od 6. septembra výdaj obedov od 12:00 hod. do 14:00 hod.

            • Cena čipu na odobratie stravy je 6 zálohovo. Čip je možné zakúpiť u vedúcej ŠJ.
            • Zápisný lístok vypĺňajú len noví stravníci, ostatní sa osobne prihlásia u vedúcej ŠJ, kde si vyzdvihnú poštovú poukážku.
            • Zápisný lístok si nájdete na stránke školy TU: Zapisny_listok_stravnika_2021_22.pdf alebo u vedúcej ŠJ.
            • Na stravu je možné sa prihlásiť od 30.8.2021 v čase od 8:00 hod. do 14:00 hod.
          • TESTOVANIE KLOKTACÍMI A AG TESTAMI NA ZAČIATKU ŠKOLSKÉHO ROKA 2021/2022

          • Vážení rodičia,

            od 23. 8. 2021 do 26. 8. 2021 do 9.00 hod. škola zisťuje medzi rodičmi žiakov záujem o dobrovoľné, bezplatné:

            1) testovanie kloktacími PCR testami

            2) samotestovanie Ag testami

            Je nutné prihlásiť sa cez EDUPAGE, kde je hlasovanie. Rodičia žiakov nultého a prvého ročníka pošlú svoj výber testovania na mail školy zsmpcl@gmail.com alebo vložia do schránky pri vchode školy.

            Ak si zvolíte testovanie:

            1) testovanie kloktacími PCR testami - súhlas so spracovaním osobných údajov v súvislosti s testovaním žiaka vyjadríte prostredníctvom tlačiva – „Súhlas dotknutej osoby“ tlačivo TU: Suhlas_dotknutej_osoby_PCR.docx a „Zber údajov“ tlačivo TU:  Zber_udajov_PCR.docx

            2) samotestovanie Ag testami - testovanie sa vykonáva v domácom prostredí, rodič vyplní tlačivo „Čestné prehlásenie – samoodber“ tlačivo TU:  Cestne_vyhlasenie_-_samoodber.docx

            Vzory týchto tlačív sú uverejnené aj na webovej stránke https://www.minedu.sk/kloktacie-testy-na-skolach/

          • OZNAM KU ZAČIATKU ŠKOLSKÉHO ROKU 2021/2022

          • Vážení rodičia, zákonní zástupcovia.

            V školskom roku 2021/2022 bude platiť „ŠKOLSKÝ  SEMAFOR“, ktorý je zverejnený aj na stránke MŠVVaŠ SR, viac TU: SKOLSKY_SEMAFOR.pdf

            Pri prvom nástupe do školy rodič predkladá Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti, viac TU:  Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti.docx

            Odporúčame aby rodič predložil na začiatku šk. roka Oznámenie o výnimke z karantény, viac TU:  Oznamenie_o_vynimke_z_karanteny.docx

            Školský semafor  ponúka v priebehu školského roka možnosť využívať dobrovoľné samotestovanie  žiakov  Ag testami v domácom prostredí. Okrem toho žiakom školy (0.- 9. ročník), ktorí majú záujem, škola poskytne možnosť testovania kloktacími PCR testami.

            Bližšie informácie budú rozpísané pred začiatkom šk. roka na webovej stránke školy a facebooku.

          • SLÁVNOSTNÉ UKONČENIE ŠKOLSKÉHO ROKU 2020/2021

          • V stredu 30. júna 2021 sme slávnostne ukončili školský rok.  Školský rok, ktorý nám zmenila celosvetová pandémia. Prihovoril sa nám pán riaditeľ školy Mgr. Peter Macko, vyhodnotil našu prácu počas celého roku. Najlepší z nás - športovci,  matematici, umelci či recitátori boli odmenení vecnými cenami. S deviatakmi sa rozlúčili malí prváci. Aj odchádzajúci deviataci povedali svoje posledné slová rozlúčky a na záver zaznela ich rozlúčková pieseň. Potom sme si v triedach prevzali od triednych učiteľov vysvedčenia. A:.....HURÁ NA PRÁZDNINY!!!!      POZRI FOTOALBUM

          • OTVORENIE NOVÝCH ODBORNÝCH UČEBNÍ

          • Ak chce škola čeliť aktuálnym výzvam vzdelávania, musí svojim žiakom zabezpečiť primerané podmienky pre ich rozvoj. Pred tromi rokmi začala cesta, ktorá viedla k rekonštrukcii odborných tried. Za pomoci Projektu Zlepšenie kompetencií žiakov, ktorý vyhlásilo Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR a poskytlo nenávratné finančné prostriedky a tiež za pomoci zriaďovateľa sa nám podarilo vynoviť 8 odborných učební školy. Zmodernizovala sa učebňa: jazyková, chémia, biológia, fyzika, polytechnická, dve učebne informačných technológií a školská knižnica. Vytvorili sme pre žiakov nové inšpiratívne prostredie, kde budú získavať nové poznatky, ktoré budú uplatňovať vo svojom živote. Slávnostné otvorenie nových učební sa konalo 1. júna, čo bolo zároveň darčekom pre všetky deti ku ich sviatku MDD.

          • LETNÁ DRUŽINA 2021

          • Váž. rodičia, teší nás Váš záujem o LETNÚ DRUŽINU.

            Dnešným dňom 25.5.2021 je pre naplnenú kapacitu prihlasovanie UKONČENÉ. Ďakujeme za pochopenie.