• Pokyny, opatrenia prevádzky a vnútorného režimu školy od 17. mája 2021

          • ZŠ s MŠ MPČĽ 35 Brezno sa nachádza v Zelenej fáze -  v škole nie je ani jeden žiak alebo zamestnanec pozitívny.

            Pokyny, opatrenia prevádzky a vnútorného režimu školy pre rodičov:

            Je zabezpečená plynulá prevádzka základnej školy, školského klubu detí, školskej jedálne pri dodržaní nariadených protiepidemických opatrení: Rúško, Odstup, Ruky.

            - od 740 do 1330  – vyučovanie prebieha podľa rozvrhu schváleného 01.09.2020

            ŠKD - od 600  do 1700

            Školská jedáleň - od 1150 do 1400

            Vstup cudzím osobám do priestorov školy je možný len s výnimkou potvrdenou riaditeľom školy a čestným prehlásením o bezinfekčnosti danej osoby.

            Pri vstupe do základnej školy je povinný ranný filter (meranie teploty, dezinfekcia).

            Zákonný zástupca zabezpečí:

            1. Každý deň minimálne dve rúška, papierové jednorazové vreckovky.

            2. Predkladá po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) písomné vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti. TU: Vyhlasenie_zakonneho_zastupcu_dietata.docx

            3. V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, ihneď o tejto situácii informuje triedneho učiteľa.

        • ČERSTVÉ HLAVIČKY - hlasovanie
          • ČERSTVÉ HLAVIČKY - hlasovanie

          • Spoločnosť Kaufland, vyhlasuje tretí ročník projektu ČERSTVÉ HLAVIČKY

            Cieľom projektu je zvýšiť konzumáciu čerstvého ovocia a zeleniny u detí. Škola, ktorá získa najviac hlasov, vyhrá pre svojich žiakov čerstvú zeleninu a ovocie na celý školský rok 2021/2022. Každý žiak získa raz týždenne balíček, ktorý bude obsahovať 200g čerstvého ovocia a zeleniny.

            Hlasujúci denne odovzdá svoj hlas konkrétnej škole. Jeden hlasujúci denne = jeden hlas pre školu.

            Hlasovanie bude prebiehať v termíne od 13.05. do 23. 06. 2021

            Hlasovanie a viac informácií TU: https://www.cerstvehlavicky.sk/

            Podporme spolu aj ďalší školský rok zdravé stravovanie detí v školách!

          • NÁSTUP ŽIAKOV 5. až 7. ROČNÍKA

          • Rozhodnutím ministra školstva sa od pondelka 26. apríla 2021 vrátia k prezenčnej forme výučby žiaci 5. až 7. ročníka.

            Podmienkou nástupu žiakov 2. stupňa je: platný negatívny covid test rodiča (nie starší ako 7 dní)  + platný  negatívny covid test žiaka 2.stupňa + čestné vyhlásenie pre 2. stupeň. Čestné vyhlásenie nájdete TU:  Cestne_vyhlasenie_pre_2.___stupen.docx alebo v skrinke pri hlavnom vchode. 

            Žiak vstupuje od 740 do budovy školy bočným vchodom (pri  telocvični). Žiaci musia mať počas vyučovania rúško.

            Na stravu budú všetci žiaci 5. až 7.ročníka prihlásení, ak nemajú o ňu záujem, musia sa odhlásiť.

          • PREDNÁŠKA 2

          • Si online - je téma online prednášky, ktorej sa žiaci 8. a  9. ročníka  zúčastnili dňa 22.4.2021 počas adaptácie pri opätovnom návrate do školy po 6 mesiacoch dištančného vzdelávania. Oboznámili sa a zároveň sa mohli aj vyjadriť k problematike vplyvu nových informačných technológií na sociálne vzťahy, vplyv na učenie, multitasking, riziká sociálnych sietí (kyberšikana, kyberstalking, sexting, trolling), digitálna identita, ochrana súkromia vo virtuálnom svete, prevencia vzniku online závislostí.

          • NÁSTUP ŽIAKOV 8. až 9. ROČNÍKA

          • Rozhodnutím ministra školstva sa od pondelka 19. apríla 2021 vrátia k prezenčnej forme výučby žiaci 8. a 9. ročníka.

            Podmienkou nástupu žiakov 2. stupňa je: platný negatívny covid test rodiča (nie starší ako 7 dní)  + platný  negatívny covid test žiaka 2.stupňa + čestné vyhlásenie pre 2. stupeň. Čestné vyhlásenie nájdete TU: Cestne_vyhlasenie_pre_2.___stupen.docx alebo v skrinke pri hlavnom vchode. 

            Žiak vstupuje od 740 do budovy školy bočným vchodom (pri  telocvični). Žiaci musia mať počas vyučovania rúško.

            Na stravu budú všetci žiaci 8. a 9.ročníka prihlásení, ak nemajú o ňu záujem, musia sa odhlásiť.

            Nástup všetkých žiakov 2.stupňa sa predpokladá od 26.4.2021.

          • 1. STUPEŇ - VYUČOVANIE od 12.4.2021

          • ZŠ s MŠ MPČĽ 35 Brezno v súlade s rozhodnutím ministra školstva, vedy, výskumu a športu z 8. apríla 2021 s účinnosťou od 12. apríla 2021 obnovuje výchovu a vzdelávanie pre žiakov 1. stupňa a činnosť v školskom klube.

            Pred nástupom do školy je potrebné preukázať negatívny test jedného zákonného zástupcu a čestné prehlásenie č. 11a pre žiaka 1. stupňa, nájdete ho TU: Cestne_vyhlasenie_pre_1.stupen.docx  alebo v skinke pri hlavnom vchode.

        • 2%
          • 2%

          • Vážení rodičia a priatelia školy!

            Dve percentá z daní...

            Tak málo a predsa tak veľa. Pre nás nesmierne veľa, lebo vďaka  nim môžeme zabezpečiť skvalitnenie vybavenia školy a výchovno-vzdelávacieho procesu. Zákon Vám umožňuje darovať neziskovej organizácii, akou je aj naše občianske združenie "Školák" 2 % dane z príjmov. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

            Aj vďaka Vášmu daru sme mohli v tomto roku zakúpiť: atlasy húb, dopravný koberec, 3ks rádiomagnetofónov, pomôcky na SJL – slovné druhy, učebnice matematiky pre 5. – 8.ročník, vertikálnu stenu pre MŠ ...(Stanovy OZ nám presne vymedzujú, na aký účel sa prostriedky môžu využiť – sú k nahliadnutiu na stránke školy).

            Na to, aby ste mohli darovať 2% z Vašich už zaplatených daní je potrebné podpísať priložené vyhlásenie a spolu s potvrdením o zaplatení dane poslať do školy, prípadne odovzdať na ktorýkoľvek daňový úrad. Uvítali by sme, keby ste vo svojom vyhlásení vyznačili, že si žiadate informovať o Vašom dare naše OZ, aby sme sa Vám mohli následne poďakovať

            Viac info na stránke školy:

            http://zssmsbreznomazornik.edupage.org/percenta2 

            Za Vaše 2% Vám už vopred ďakujeme.

          • VYUČOVANIE od 7.4.2021

          • Aktuálne podľa COVID AUTOMATU sa celá Slovenská republika stále riadi celonárodnými kritériami – čierna farba. Na základe vývoja epidemiologickej situácie vzhľadom na opatrenia na obmedzenie mobility minimalizáciou prezenčného výkonu práce, a to aj zachovaním možnosti „predškolskej a školskej dochádzky 1. stupňa pre deti zamestnancov s nevyhnutným prezenčným výkonom práce“, 

            sa naďalej umožňuje školské vyučovanie v materských školách a základných školách na prvom stupni prednostne pre deti zamestnancov s nevyhnutným prezenčným výkonom práce do 11. apríla 2021.  

            2. stupeň - pokračuje do 11.4.2021 dištančnou formou vyučovania.

          • OZNAM

          • Od 05.04. 2021 by sa mal národný covid-automat prepnúť na regionálny. Ak sa tak stane, od 07.04. 2021 idú do školy aj žiaci 9.ročníka

            Pred nástupom budú potrebovať žiaci VLASTNÝ NEGATÍVNY TEST a negatívny test jedného rodiča nie starší ako 7 dní (platia aj výnimky).

            Testy a potvrdenie o bezinfekčnosti (príloha) TU Cestne_vyhlasenie_pre_2._stupen.docx: prinesie žiak osobne alebo ho rodič pridá na Edupage triednemu učiteľovi žiaka.

            Nie je vylúčené, že na prezenčnú formu vyučovania nastúpi od 07.04.2021 celý 2. stupeň. V tom prípade platia tie isté podmienky ako pre žiakov 9. ročníka. 

            Vyučovanie na 1. stupni a činnosť ŠKD bude nezmenená - prezenčná forma.

            Prevádzka školskej jedálne je zabezpečená. 

          • OZNAM O KARANTÉNE 2. A triedy a 2. ODDELENIA ŠKD

          • Na základe Rozhodnutia RÚVZ so sídlom v Banskej Bystrici zo dňa 22.3.2021 sa zakazuje 14 dní od 19.3.2021 vykonávať výchovno-vzdelávací proces v 2.A triede základnej školy a žiakom 2.A, 2.B a 4.A navštevujúcich ŠKD.  Žiaci ostávajú v karanténe do 02. 04. 2021 a prechádzajú na dištančné vzdelávanie.

            Viac o Rozhodnutí RÚVZ nájdete TU:Rozhodnutie_RUVZ.docx

        • PONOŽKOVÁ VÝZVA
          • PONOŽKOVÁ VÝZVA

          • Naša základná škola sa v pondelok 22. marca zapojí do celosvetového podujatia - Ponožková výzva, ktorou prejavíme solidaritu s ľuďmi s Downovým syndrómom.

            Ponožková výzva sa každoročne koná  21. marca a spája sa so Svetovým dňom Downovho syndrómu. V tento deň sa na znak oslavy ľudskej jedinečnosti nosia dve rozdielne ponožky.

            Urobme spolu tento svet krajším, pestrejším, zaujímavejším a inšpirujúcim.

          • VYUČOVANIE OD 8. MARCA 2021

          • Vážení rodičia!

            Oznamujeme Vám, že od pondelka 8.3.2021 budú platiť nové opatrenia súvisiace s vyučovaním počas pandémie.

            Od 8. marca 2021  pokračuje vzdelávanie  prezenčnou formou  pre žiakov 1. stupňa,  ktorých rodičia pracujú v kritickej infraštruktúre, ktorým povaha práce neumožňuje vykonávať ju z domácnosti a pre tých žiakov, ktorým podmienky neumožňujú prístup k dištančnému vzdelávaniu.

            Pre žiakov, ktorí nespĺňajú podmienky prezenčného vzdelávania bude od pondelka 8. 3. 2021  prebiehať on-line výučba podľa dištančného rozvrhu, o ktorom Vás bude informovať triedny učiteľ.

            V súlade s rozhodnutím ministerstva školstva ako aj platnými opatreniami ÚVZ  pre nástup žiaka do školy bude povinný predložiť:

            • čestné vyhlásenie zákonného zástupcu a súhlas so spracovaním osobných údajov, tlačivo TU:cestne_vyhlasenie_a_suhlas_so_spracovanim.docx
            • vyhlásenie žiak odovzdá  v pondelok  ráno pri vstupe do budovy školy, resp. ho zákonný zástupca pošle elektronicky prostredníctvom EduPage
            • ŠKD bude v prevádzke od 6:00 hod. do 16:00 hod. pre žiakov, ktorých rodičia pracujú v kritickej infraštruktúre a pre tých, ktorým povaha práce neumožňuje vykonávať ju z domácnosti.

            Žiaci 2. stupňa pokračujú v dištančnom vzdelávaní.

            Zmeny budeme aktualizovať podľa vývoja epidemiologickej situácie.

            V prípade akýchkoľvek otázok neváhajte kontaktovať triednu učiteľku alebo vedenie školy.

            Prosíme o dodržiavanie pokynov ÚVZ, aby sme čo najskôr umožnili návrat do školy všetkým žiakom.

            Mgr. P. Macko, RŠ

          • ZISŤOVANIE ZÁUJMU O KLOKTACIE TESTY - 2. STUPEŇ

          • Váž. rodičia,

            v súvislosti s prípravou na obnovenie prezenčného vyučovania na základných školách v piatom až deviatom ročníku Vás zdvorilo žiadame o VYPLNENIE DOTAZNÍKOVÉHO PRIESKUMU.

            Žiaci 2.stupňa budú pri nástupe do školy testovaní na Covid - 19 pomocou kloktacích testov.

            Potvrďte svoju odpoveď ihneď, najneskôr do piatku 19.3.2021 do 09.00 hod. Vyberte z dvoch možností. Hlasovať môžete vo svojom alebo žiakovom účte na Edupage. (Úvod - Prihlasovanie - Pridelené akcie na vyplnenie)

        • ŠKOLA SRDCOM
          • ŠKOLA SRDCOM

          • Milí rodičia budúcich prvákov,

            máte doma predškoláka? ZŠ s MŠ MPČĽ 35 Brezno Vám ponúka možnosť alternatívneho vzdelávania. Urobíme všetko preto, aby vaše dieťa bolo v škole šťastné a úspešné. VIAC INFORMÁCIÍ TU:    SKOLA_SRDCOM.docx

          • ŠKOLSKÁ JEDÁLEŇ

          • Školská jedáleň bude otvorená. Prosíme rodičov žiakov 1. stupňa, ktorí od 8.3.2021 nebudú chodiť do školy, nech odhlásia žiaka elektronicky alebo telefonicky u vedúcej školskej jedálne.

          • VYUČOVANIE 1. STUPEŇ OD 22.2.2021 - nutné čestné vyhlásenie + negatívny test rodiča

          • Riaditeľ školy alebo školského zariadenia alebo ním poverený zamestnanec overuje splnenie podmienky negatívneho výsledku testu hlavne prostredníctvom príslušného čestného vyhlásenia predloženého od zamestnancov, zákonných zástupcov (ak nie sú vyňatí na základe výnimky z uznesenia vlády SR alebo z vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR z testovania), ktorého prílohou je kópia negatívneho testu na COVID-19. ČESTNÉ VYHLÁSENIE O BEZINFEKČNOSTI nájdete TU:  

            Cestne__vyhlasenie__o_bezinfekcnosti.docx    alebo v skrinke pri vchode do budovy školy.                                                                                                      

            Na základe vydanej vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR sa stanoví oprávnenie pre prevádzkovateľa školy a školského zariadenia pri vstupe do prevádzky overovať splnenie podmienky formou požadovania predloženia príslušného dokladu – potvrdenia o výsledku testu na COVID-19.

            Platnosť testov – test zamestnancov, zákonných zástupcov i žiakov, u ktorých je vyžadovaný, platí sedem kalendárnych dní podľa aktuálnych pravidiel COVID AUTOMATU.