• BUDÚCIM PRVÁKOM
          • BUDÚCIM PRVÁKOM

          • Vážení rodičia budúcich prváčikov!

            Pre prvákov je škola veľká neznáma, na ktorú sa tešia a zároveň z nej majú tak trochu aj obavy. Nástupom do školy sa zmení ich detský režim a príde veľa vecí, ktoré budú musieť deti zvládnuť. Aby to všetko hravo zvládali, ponúkame Vám zoznam pomôcok, ktoré Vaše dieťa bude potrebovať v 1. ročníku:  Vazeni_rodicia_buducich_prvacikov.pdf

             

          • PLAVECKÝ VÝCVIK

          • V týždni od 25.mája do 29.mája sa žiaci prvého a druhého ročníka zúčastnili plaveckého výcviku na plavárni Mazorníkovo, kde sa pod vedením skúsených inštruktorov z MŠK Brezno učili plávať, prípadne zdokoľovať si svoj plavecký štýl. Všetkým sa podarilo prekonať strach z hlbokej vody a posledný deň každý preplával minimálne šírku bazéna, či už s pomôckou alebo bez nej. Odmenou im bolo Plavecké vysvedčenie a veľa radosti z vody o čom sa môžete presvedčiť vo fotogalérii.

             
          • ŠKOLSKÝ VÝLET HABAKUKY

          • Krásny koncoročný výlet zažili naši druháci a prváci na Donovaloch v rozprávkovej krajine Habakuky. Okrem množstva rozprávkových bytostí a celej ich dedinky, videli tri predstavenia. Prvé bábkárske bolo o Troch zhavranelých bratoch, potom nasledovala rozprávka Prorok Rak a na záver Dvanásti mesiačikovia. Veľmi pekná scéna a dobré herecké výkony s moderným spracovaním zaujalo všetkých divákov. Deti mali možnosť  za Habakuky - mince kúpiť si na pamiatku suveníry. Cestou späť sme sa zastavili pozrieť si bojovú techniku pod pamätníkom SNP v Banskej Bystrici.

            KLIKNI TU: http://lesniskriatkovia.webnode.sk/fotogaleria/#dsc04419-jpg

             

        • FREESTYLE SHOW
          • FREESTYLE SHOW

          • 22.5. - Opäť jedno netradičné vystúpenie, ktoré zaujalo všetkých našich žiakov od tých najmladších po najstarších. Traja mladí muži, ktorí s loptou dokazovali takmer cirkusové kúsky. Celé vystúpenie bolo doplnené rytmickou hudbou, malo správny kontakt s publikom, takže aj naši žiaci mohli ukázať svoju šikovnosť. Bolo to proste "in".

             


             
        • MLADÝ ZDRAVOTNÍK
          • MLADÝ ZDRAVOTNÍK

          • Dňa 22.5. sa uskutočnila súťaž Družstiev mladých zdravotníkov SČK I. stupňa ZŠ z okresov

            Bystrica a Brezno. Naši žiaci: Ninka Botošová  (4.A),  Mirko Pisch, Simonka Semaňáková, Marek

            Ambróz (3.A) a Kubko Mydlo 2.A  si v tejto súťaží tiež vyskúšali svoje vedomosti. Súťažilo sa na

            štyroch stanovištiach, z toho tri stanovištia boli vopred známe: resuscitácia, vedomosti o Červenom

            kríži a prvej pomoci. Posledné stanovište bolo pre súťažiacich veľmi náročné (téma bola do poslednej

            chvíle utajená), ich úlohou bolo poskytnúť prvú pomoc zranenej osobe, ktorá mala zapichnuté sklo v

            dlani. Naši mladí záchranári všetky disciplíny zvládli a vybojovali  pekné  4. miesto. Gratulujeme!

          • BESEDA S ORNITOLÓGOM

          • Na našej ZŠ sa už stalo tradíciou, že v jarných mesiacoch, v čase, keď sa prebúdza príroda, symbolom čoho je prenádherný spev vtákov, zavíta k nám pán Imrich Kováč z Banskej Bystrice. Je dlhoročným členom Spolku pre ochranu vtáctva na Slovensku a veľmi rád chodí hlavne medzi deti, aby im priblížil život tejto skupiny živočíchov. Dňa 20. mája 2015 zavítal medzi žiakov 5. a 6.ročníka , ktorí sa na besede dozvedeli napríklad: ako sa majú vtáky cez zimu správne prikrmovať , ako treba stavať vtáčie búdky a kŕmidlá, ako sa vtáky starajú o svoje potomstvo, čím sa živia a mnoho ďalších zaujímavostí.

          • BESEDA S KYNOLÓGMI

          • Azda nikdy v minulosti ľudia nechovali toľko domácich miláčikov v panelákových bytoch ako je to teraz. Naši žiaci tiež bývajú väčšinou v paneláku a mnohí majú doma psíka, mačičku, prípadne iné zvieratko. Preto sme sa rozhodli zavolať medzi nás členov Kynologického klubu mesta Brezna, aby nám porozprávali ako si psíka vybrať, ako sa o neho starať, ale aj ako sa máme správať pri stretnutí s cudzím psom. Je dôležité pochopiť, že za psíka je zodpovedný jeho majiteľ a  preto poslušnosť musí byť na prvom mieste. A ako to dosiahnuť? To nám už ukázali odborníci aj so svojimi štvornohými kamarátmi. Deťom prakticky predviedli základné povely, ktoré by mal psík ovládať a tak isto poukázali na chyby, ktorých sa niekedy môžeme pri výcviku dopustiť. Treba poukázať na skutočnosť, že aj pitbull pod správnym vedením sa dokáže prechádzať pomedzi kopu hlučnýchj detí bez toho, aby na ne akýmkoľvek spôsobom vôbec zareagoval. Ale všetko to chce dôsledný výcvik, s ktorým radi pomôžu členovia MKK Brezno. Foto nájdete tu: http://lesniskriatkovia.webnode.sk/fotogaleria/#dsc04147-jpg

             

        • DEŇ RODINY A ŠKOLY
          • DEŇ RODINY A ŠKOLY

          • Počas voľného dňa v škole? Áno. Žiaci a učitelia ZŠ s MŠ Mazorníkovo pripravili pre rodičov, starých rodičov a širokú verejnosť už po tretíkrát „Deň školy a rodiny“. A tak všetci tí, ktorí mali záujem, prišli v piatok 8.mája do priestorov našej školy, aby sa zabavili a možno aj niečomu priučili. Celý program otvoril p. riaditeľ Mgr. Peter Macko, ktorý srdečne všetkých privítal a hneď v úvode ocenil rodinu, ktorá mala najpočetnejšie zastúpenie (7členov) taškou plnou ovocia. V krátkom programe sa predstavil náš žiak Robko Lipták v hre na akordeón spolu so svojou pani učiteľkou Potančokovou. Za nimi obecenstvo roztlieskal psík Teddy , ktorý pod vedením svojej cvičiteľky Tinky Ambrózovej predviedol svoje majstrovstvo. Nasledovalo vystúpenie dievčat v zumbe a potom si už každý mohol pozrieť celú ponuku zaujímavostí, ktoré škola pripravila. Už tradične prijali naše pozvanie seniorky z Denného centra Prameň – pani Emília Katriňáková, Klára Pacerová, Emília Grafiková, Hana Husenicová a Božka Omiliaková, ktoré deťom ukázali rôzne ručné práce – háčkovanie, vyšívanie, štrikovanie a tvorbu ozdôb z vizovického cesta. Veľmi pekne ďakujeme za ochotu, venovať svoj voľný čas našim žiakom. Tak isto by sme sa chceli poďakovať Bc. Renate Tóthovej a Monike Faškovej z miestneho spolku SČK, ktoré záujemcom predviedli postup pri podávaní prvej pomoci, ktorý si mohli hneď aj vyskúšať. Potešilo nás, že pozvanie školy prijal aj starý otec našich žiakov pán Švantner, ktorý sa zaoberá vyrezávaním z dreva. A tak sme mohli obdivovať krásu črpákov, lyžíc a iných drevených výrobkov typických pre náš región. Pre deti boli pripravené tvorivé dielne. Urobili si korytnačky, čelenky, pomaľovali sadrové odliatky. Na ihrisku zdolávali prekážkovú dráhu, v telocvični horolezeckú stenu, na dvore sa mohli previesť na štvorkolke. Program zakončilo losovanie tomboly. A keďže aj počasie bolo nádherné, veríme, že všetci ktorí prišli, odchádzali od nás spokojní z príjemne prežitého dopoludnia, čo bolo aj hlavnou myšlienkou  tohto podujatia - spojiť školu a rodinu.

        • JAR KLÁRY JARUNKOVEJ
          • JAR KLÁRY JARUNKOVEJ

          • Posledný aprílový deň v obci Šumiac prebiehala recitačná a výtvarná súťaž „Jar Kláry Jarunkovej“. Aj z našej školy sme poslali niekoľko výtvarných prác na tému „Kytica pre Kláru“ a taktiež sme sa zúčastnili recitačnej súťaže. Podarilo sa nám dobre obstáť, pretože naša žiačka Ninka Botošová zo 4.A triedy obsadila 3.miesto v recitácii poézie a výtvarná práca Borisa Harvana taktiež zo 4.A triedy obsadila tak isto 3.miesto. Blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu.

        • GALÉRIA TALENTOV
          • GALÉRIA TALENTOV

          • Dňa 9. 4. sme sa zúčastnili celoslovenskej súťaže GALÉRIA TALENTOV v Banskej Bystrici. Mali sme zastúpenie v obidvoch kategóriách vo všetkých oblastiach umenia -  vlastná literárna tvorba, výtvarná tvorba, umelecká fotografia, hra na hudobnom nástroji a spev. Konkurencia bola veľká, napriek tomu sa Robkovi Liptákovi z 8.A podarilo získať 3. miesto v 2. kategórii v hre na hudobný nástroj. Všetkým veľmi pekne ďakujeme za výborný výkon a Robkovi gratulujeme!

        • SLÁVIK SLOVENSKA
          • SLÁVIK SLOVENSKA

          • Dňa 15.4. našou školou znela ľudová pieseň. Konalo sa totiž školské kolo súťaže Slávik Slovenska. Svoje triedy zastupovalo až 27 spevákov, t.z. že žiaci majú stále radi ľudovú hudbu. Všetci spievali pekne, za čo sa chceme poďakovať spevákom ako aj učiteľom, ktorí ich pripravovali. Porota mala veľmi ťažkú úlohu, vybrať víťazov, lebo konkurencia bola silná. nakoniec sa dohodli:

            I. kategória:

            1. miesto - Viktorka Vajsová 3.A

            2. miesto - Olívia Zacharová 2.B, Dávid Giertl 2.A

            3. miesto – Lucka Auxtová 1.A, Zinka Botošová 1.A

            II. kategória:

            1. miesto – Aneta Pitoňáková 6.A

            2. miesto – Miška Miháľová 5.B, Emka Kováčiková 4.B

            3. miesto – Ninka Botošová 4.A

            III. kategória:

            1. miesto – Veronika Fašková 7.A

            2. miesto – Bianka Belková 7.A

            Víťazom gratulujeme a Viktorka, Anetka a Veronika budú našu školu reprezentovať  na okresnom kole v Brezne dňa 14. 5. 2015.

          • DEŇ ZEME

          • Ako už iste viete 22. apríla je Deň Zeme. Jedna z hlavných problémov na svete je isto recyklácia a skládky odpadu. A preto sme pre celú školu vymysleli prezentáciu a rôzne ulohy , aby sme vás oboznámili s týmto problémom. Zapájali sa všetky triedy od nulťákov až po deviatakov. Všetkých pravdaže chválime za aktivitu, boli ste úžasní. Preto dúfame, že naše prezentácie a úlohy vám bolo ponaučením a budete recyklovať nie len v škole aj doma nech chránime našu Zem. Tak preto vám pripomíname, že recyklovať môžete aj v škole kde sú rozmiestnené recyklačné nadoby na papier a plast. A ešte raz ďakujeme za aktivitu a za krásny deň prežitý s vami. A preto nezabudnite, recyklujte a chráňte našu planétu a tým aj seba!

            Nikola, Simona, Kristína, Vladimíra, Bianka, Michaela 9.A

        • BIOLOGICKÁ OLYMPIÁDA
          • BIOLOGICKÁ OLYMPIÁDA

          • Žiaci 6. a 7. ročníka si zmerali svoju vedomostnú úroveň v oblasti poznania našej prírody na školskom kole Biologickej olympiády pre mladších žiakov- kategória D- dňa 27.4.2015. Najlepšie sa umiestnil Samuel Belko zo 7.A. Gratulujeme!