• VÝSTAVA

          • zobraziť album

            Šikovné ruky našich starých rodičov

            Predmet regionálna výchova sa na našej škole vyučuje ako prierezová téma - to znamená, že sa prelína cez  všetky vyučovacie predmety. V súčasnej pretechnizovanej dobe možno ešte viac vystupuje do popredia potreba poznať svoj región, jeho zvyky, obyčaje, tradície. Touto výstavkou výrobkov našich starkých sme sa snažili priblížiť deťom život v minulosti, ukázať im krásu ručne vyrobených predmetov, trpezlivosť, šikovnosť a aj dôvtip ich výrobcov. Ku niektorým exponátom je priložené aj ich nárečové pomenovanie. Ďakujeme všetkých, ktorí prepožičali tieto výrobky škole a dovolili nám potešiť sa ich krásou.

             

             

          • BASKETBAL

          • V dňoch 6. a 7. novembra sa v telocvični školy konalo okresné kolo v BASKETBALE.

            Družstvá dievčat a chlapcov našej školy skončili na 2. mieste. Blahoželáme!

          • VYDROVO 2012

          • zobraziť album

            Dňa 24.októbra, sme boli na exkurzii vo Vydrovskej doline. Zúčastnilo sa jej 80 žiakov 2. -  4.ročníka. Chceli sme využiť posledné pekné dni babieho leta a rozlúčiť sa s prírodou, ktorá sa pomaly ukladá na zimný spánok. Vo Vydrovskej doline nás čakala pani Zuzka Štulrajterová so svojimi pomocníčkami - animátorkami - zo združenia Vydra. Pripravili si pre deti animačný program pod názvom "Drevorubačský deň". Žiaci mali možnosť vyskúšať si pílenie dreva, hod "kľuchtou", chodenie na chodúloch, plieskanie pastierskym bičom a iné zábavné aktivity. Dozvedeli sa veľa aj o našom regióne - o jeho osídľovaní, krojoch, zvykoch, hrách a pod. Potom nás čakal náučný chodník, kde deti získavali vedomosti z informačných tabúľ. Pracovný list, ktorý dostalo každé dieťa, ihneď preveril ich pozornosť. Exkurzia bola nie len zábavná, ale aj poučná.

             

             

          • EXOTICKÝ HMYZ

          • zobraziť album

            Žiaci prvého a druhého stupňa sa vybrali do mesta na výstavu hmyzu. V úvode si žiaci mohli pozrieť dva filmy o hmyze žijúcom  v tropických oblastiach. Nakukli do sveta termitov, včiel, mravcov, ale aj iných živočíchov. Dozvedelisa množstvo nových informácií, ktoré budú môcť využiť na hodinách prírodopisu. Potom nasledovala prehliadka živého hmyzu v teráriách a množstvo vypreparovaných druhov. Výstava bola zaujímavá, pretože väčšina z nás pozná tieto živočíchy len z televízie.


             

             

          • VLÁČIKOM DO BANSKEJ BYSTRICE

          • zobraziť album

            Žiaci 2. ročníka využili jednodňovú ponuku Ministerstva dopravy a Ministerstva kultúry na zvýhodnenú prepravu vlakom spojenú s návštevou bábkarského salónu v Štátnej vedeckej knižnici v Banskej Bystrici. Detičky mali obrovskú radosť a zážitok z cestovania vlakom a poznávania historického centra mesta. Krásny slnečný deň uzavreli  prechádzkou a prehliadkou parku pri pamätníku SNP.

          • VŠEVEDKOVIA VO VYDROVE

          • zobraziť album

            Relax, zábavu a poučenie si užili malí Vševedkovia vo Vydrovskej doline. Tento prekrásny kus prírody deťom poskytol množstvo informácií a tajomstiev. Dozvedeli sa o význame lesa, či jeho ochrane, ale aj o živote lesných robotníkov a technike, ktorú používajú pri ich ťažkej a náročnej práci. Nezabudli ani na diviakov v ohrade, ktorých nachovali jabĺčkami.

          • MESIAC ÚCTY K STARŠÍM

          • zobraziť album

            Október – mesiac úcty k starším si žiaci našej školy pripomenuli krátkym programom v kostole na Mazorníku. Predviedli sa speváčky, tanečníčky, ale aj šikovní hudobníci. Pieseň Vretienko mi padá znela celou sálou. Po vystúpení boli odmenení koláčikmi z kuchýň šikovných starých mám. Aj keď našu úctu si starší spoluobčania zaslúžia celý rok, myslíme si, že takýto pozdrav od žiakov našej školy ich určite potešil.  

          • JASENIE - BEH PROTI DROGÁM

          • zobraziť album

            5.októbra sa naši štvrtáci Deniska Šperková, Denis Dianiška a Roman Snopko zúčastnili každoročnej športovej akcie "Beh proti drogám", organizátorom ktorej je obec Jasenie v spolupráci s MŠK Brezno. Spomedzi 17.družstiev obsadili 11.miesto. Aj keď putovný pohár ostal zase v Jasení, ďakujeme ich za vzornú reprezentáciu a všetku snahu, ktorú museli vynaložiť na 1500 metrovej trati.

          • EXOTICKÉ PLAZY

          • zobraziť album

            4.októbra sa naša telocvičňa zaplnila teráriami, v ktorých bolo umiestnených množstvo exotických plazov. Niektoré ešte mláďatká, ale niektoré aj 3 až 4 metre dlhé. Ich chovateľ nám ich predviedol aj zblízka, pričom žiaci počúvali odborný výklad o jednotlivých druhoch. A ako sa pri tom tvárili? To si môžete pozrieť v našej fotogalérii. Výstava mala veľký úspech.

          • ŠARKANIÁDA

          • zobraziť album

            Už ako tradične v tomto jesennom čase, konala sa na našej škole Šarkaniáda. Pred školou sa zišlo takmer sedemdesiat detí, ktoré sa nedočkavo hrnuli na kopec neďaleko našej školy. Počasie bolo priam ideálne, slniečko nás všetkých zohrievalo svojimi lúčmi, ale vetrík pofukoval akurát dosť na to, aby šarkany krásne lietali. Ďakujeme aj rodičom, ktorí prišli a spoločne so svojimi deťmi púšťali pestrofarebných šarkanov.

          • KORČUĽOVANIE V ARÉNE

          • Na pozvanie MŠK boli žiaci prvého stupňa na návšteve v Aréne  Brezno, kde ich pracovníci MŠK oboznámili so svojou činnosťou - prípravou hokejistou a krasokorčuliarov. Aj naše deti si mali možnosť vyskúšať ľadovú plochu, čo samozrejme s radosťou využili. Žiaci dostali letáčiky, kde a ako sa dá prihlásiť na tréningy.


             

             

          • ROZLÚČKA S LETOM

          • V sobotu ráno sa zišlo 22 detí našej školy, aby sme sa spoločne zúčastnili Rozlúčky s letom. Deti boli zvedavé, čo si pre nich tento rok pripravili usporiadatelia. Hneď po štarte sme dostali vrecia a rukavice a  kopec nad Lidlom sme  zbavili odpadkov, ktorých tu bolo veru neúrekom. Hore na kopci nás privítali členovia Tuláčika, ktorí sa starajú o opustených psíkov. Cestou dole sme si mohli pozrieť ukážky výcviku psov. Po celej trase boli stanovištia, kde sa deti dozvedeli veľa nového: vyskúšali si hasenie, obliekli masku CO, vyliezli so stupačkami na strom, cvičili na náradí, poznávali rastliny, stromy, kríky, sadili stromčeky, pili bylinkový čaj, stavali hniezdiská. Na stanovištiach získavali pečiatky a sladkú odmenu. Krásnym vyvrcholením bolo vystúpenie Sokoliarov z Rimavskej Soboty. Naši žiaci sa tiež mohli prezentovať -  vystúpili v kultúrnom programe, ktorý bol odmenený veľkým potleskom všetkých divákov. Rozlúčka s letom bola poučná, veselá a veľmi príjemná.


             

             

          • POSLEDNÉ ZVONENIE

          • Dnes sme sa slávnostne rozlúčili so školským rokom 2011/2012. Pani riaditeľka vyhodnotila celé naše 10-mesačné snaženie a odmenila najlepších, ktorí reprezentovali školu. Malí prváčikovia sa rozlúčili s odchádzajúcimi deviatakmi. Na záver 33 deviatakov zaspievalo svoju rozlúčkovú pieseň. Potom pani učiteľky rozdali tak dlho očakávané vysvedčenie a po poslednom zvonení sme sa rozišli na krásne prázdniny.

             

          • DEVIATAKOM

          • Milí deviataci!

            Posledý stisk ruky, úsmev na rozlúčku alebo slzy možno, snáď,
            veď posledný raz chytíte do rúk kľučku,
            ktorú ste stlačili tisíckrát.

            Posledné zvonenie patrí Vám,
            potom sa rozbehne už každý sám,
            za cieľom poznať vlastný svet,
            život Vám povie: Tak už leť!

          • LETISKO SLIAČ

          • Do fotoalbumu bola pridaná nová galéria LETISKO SLIAČ.
            Výtvarná súťaž Letiska Sliač „Poďte s nami lietať, pozri Sliač už letí...“
            V pondelok,25.6.2012, dostali naši žiaci pozvanie na vyhodnotenie výtvarnej súťaže. V druhej
            kategórii, ktorú tvorili žiaci 2.stupňa, sa na 2. mieste umiestnila naša žiačka Simonka Šperková zo
            6.A. Všetky práce budú vystavené 1. septembra 2012 na Leteckom dni na Sliači.

             
          • ŠKOLSKÁ OLYMPIÁDA

          • Do fotoalbumu bola pridaná nová galéria ŠKOLSKÁ OLYMPIÁDA.
            Konala sa 27.6. Zúčastnili sa všetky triedy. Žiaci I. stupňa absolvovali tieto disciplíny: prekážková dráha, skok do diaľky z miesta, beh na 60 m, beh na 300 m, beh na 240 m.Žiaci II. stupňa súťažili:skok do diaľky, beh na 60 m, beh na 300 m, beh na 600 m. Záverečná disciplína bola špeciálna a tí najzdatnejší bežali dozadu 240 m. Celé preteky sprevádzala príjemná hudba za sprievodného slova moderátorky Lucii Ličkovej z 8.A.
             
          • SUPER DEŇ HIER

          • POZRI FOTOALBUM

            V piatok  22. 6. 2012 prišiel konečne tak dlho očakávaný „veľký deň“. Tento špeciálny deň pripravili pre svojich mladších spolužiakov deviataci. Žiakov čakali rôzne disciplíny ako napr. vodenie slepeckým chodníkom, módna prehliadka, cestovanie s kufrom, hod na cieľ, tanec s balónmi. Po skončení súťažných stanovíšť ich čakalo ešte jedno, a to stoličkový tanec. Po ňom prišlo vyhodnotenie. V kategórii 0. – 2. ročník vyhrali žiaci 1. B a v kategórii 3. – 4. ročník vyhrali žiaci 3. A. Deti spomínajú na krásne prežitý deň.

          • VÝCHOVA K MANŽELSTVU A RODIČOVSTVU

          • POZRI FOTOALBUM

            8. júna sa na našej ZŠ zahájil cyklus prednášok a aktivít súvisiacich s výchovou k manželstvu a rodičovstvu v spolupráci s Univerzitou Mateja Bela v B. Bystrici. Odborníčky z pedagogickej fakulty pracovali so žiakmi 5. a 9. ročníka a venovali sa témam Fyzické a psychické zmeny v období dospievania (5.A, 5 .B) a Sexuálne násilie a zneužívanie detí (9.A, 9.B). Do konca školského roka sa na podobné podujatie môžu tešiť šiestaci (téma Sexualita), siedmaci a ôsmaci (téma Sexuálna orientácia).