• VÝSKUMNÍCI

          • Prvej exkurzie v tomto školskom roku sa zúčastnili žiaci 7.A a 8.A dňa 23.9.2011 v Banskej Bystrici v nákupnom centre Európa. Videli tam veľa pokusov z chémie a tiež veľa pekných a zaujímavých vecí z biológie, fyziky. Odniesli si odtiaľ veľa zážitkov a nových informácií a spoznali aké krásy a tajomstvá ukrýva biológia, fyzika a chémia.

          • ZAČIATOK NOVÉHO ŠK. ROKU

          • 5.9. sme slávnostne otvorili nový školský rok 2011/2012. Pani riaditeľka privítala oddýchnutých žiakov a pánov učiteľov. Milé slová venovala aj novým 41 prváčikom. V tomto roku sa na našej škole prvýkrát otvára nultý ročník. Prajeme všetkým žiakom, učiteľom veľa elánu a chuti do učenia!

        • ĎAKUJEME PÁN UČITEĽ
          • ĎAKUJEME PÁN UČITEĽ

          • Smutná pravda života vraví, že nič netrvá večne a i život každého z nás sa raz skončí. Túto pravdu si zvlášť uvedomujeme v deň, keď slávnostne otvárame nový školský rok. Vstupnou bránou školy medzi nás nepríde pán učiteľ slovenského jazyka Mgr. Ján Bačko. Navždy sme sa s ním rozlúčili 18.8.2011.

            Odišiel, ale v našom srdci zostal. Česť jeho pamiatke.

            Ďakujeme za všetko PÁN UČITEĽ.

            „Náš učiteľ, náš učiteľ, ovláda každú tému,
            náš učiteľ bol pravý muž a my sme mali trému.
            Aj dnes sa z diaľky usmieva na svoju starú triedu
            a chápavo sa pozerá, kam naše cesty vedú.“  

            slová  z piesne od Milana Lasicu

          • ŠKOLSKÝ ROK 2011/2012

          • Milí žiaci, rodičia!

            Nový školský rok 2011/2012 začína v pondelok 5. septembra 2011. Stretneme sa o 8.00 hodine. Tešíme sa na Vás!

          • KONIEC ŠK. ROKU

          • POZRI FOTOALBUM

            Posledné zvonenie, posledné podania rúk a objatia, slzy, radosť. Lúčili sme sa so školským rokom a 36 deviatakmi, ktorí budú po prázdninách pokračovať na stredných školách.

            Milí žaci, páni učitelia a zamestnanci školy! Prajem Vám pekné a slnečné leto, veľa pohody a dovidenia v septembri.

          • SÚŤAŽE KU 20. VÝROČIU - VYHODNOTENIE

          • Hlasovať ste mohli  vo viacerých kategóriách. Tu sú výsledky:

            Najkrajšia fotografia:   

            1. stupeň:    

            1. m.- Viktória Hrablayová 3. A - fotka č. 34     

            2. m.- Martin Motyka 4. A - fotka č. 60     

            3. m.- Juraj Legény 4. A - fotka č. 70    

            2. stupeň:   

            1. m.- Dominika Kováčiková 9. A - fotka č. 21

            2. m.- Martina Grexová 9. A - fotka č. 19     
            3. m.- Martina Grexová 9. A - fotka č. 20     

            Najkrajšie blahoželanie:

            blahoželanie v PowerPointe:

            1. m.- Diana Fašková 7. A - č. 39

            2. m.- Lucia Sitarčíková 5. A – č. 10

            3. m.- Janka Lacková – č. 1

            klasické blahoželanie:   

            1. m.- Evka Jovnášová 4. B

            2. m.- Lucia Sitarčíková a Kristína Kovalčíková 5. A

            3. m.- Erika Vaisová 4. B 

            Víťazom blahoželáme!

          • DART CLUB

          • Projekt Dart bol zameraný na obnovu a ochranu prírody. Zapojila sa trieda 7.A, 6.A. Pracovali sme na štyroch stanovištiach pre cyklistov. Na stanovištiach sme pracovali v skupinkách. Každá skupinka pracovala podľa vlastných predstáv, rozmýšľali nad spránym umiestnením, či už altánku alebo pieskoviska pre deti. Žiaci zo 6.A triedy pracovali na stanovištiach pre splavovateľov Hrona. Pracovali na správnom umiestnení zastávok, na ktorých čakali zúčastnených rôzne úlohy. Projekty boli schválené a vybrané ako víťazné. Vyhrali sme návštevu Dart clubu, kde sme mohli hrať stolný futbal, šípky a rôzne súťaže, ktoré nám pripravili organizátori projektu. Víťaz získal vecnú cenu. Navštívil nás aj riaditeľ lesov mesta Brezna. Porozprával nám o napádaní stromov škodcami alebo prírodnými živlami, ako sú vietor a oheň. Všetko sa nám páčilo a myslíme si, že by sa táto akcia mohla zopakovať aj nabudúci rok.        Adam Stražovec 7.A

          • PROJEKT HOREHRONIE

          • POZRI FOTOALBUM

            Po úspešnom ukončení projektu Horehronie – Brezno včera a dnes sme sa  pustili do prípravy výstavy. Vystavili sme všetky práce a projekty, ktoré sme v rámci projektu na jednotlivých projektoch robili. Výstavu sme pripravili v novej učebni v bývalej knižnici. Každá zo šiestich skupín si vybrala dvoch zástupcov, ktorí si okrem prezentovanie svojho projektu pripravil i súťažné úlohy  pre návštevníkov výstavy, aby tak preverili ich vedomosti a znalosti o Brezne. Výstavou sme previedli žiakov 4. A, 4. B, 3. A, 5. A a 6. A. Dúfame, že výstava sa vám páčila a určite sa stretneme ešte pri ďalších projektoch, ktoré pre vás radi pripravíme.

          • DEŇ DETÍ

          • POZRI FOTOALBUM

            Tento deň sa na našej škole niesol v duchu zábavy a hier. Žiaci deviateho ročníka pripravili pre svojich spolužiakov zábavné súťaže, v ktorých si malí i veľkí mohli zmerať svoje sily. Žiaci prešli 13 stanovišťami, na ktorých sa snažili získať čo najviac bodov. Z vody lovili loptičky, vo vedre s blatom hľadali kindervajíčka s ukrytými vetami, vo dvojici lyžovali, tancovali s balónmi  naplnenými vodou, hrali basketbal a florbal, hľadali a skladali puzzle. V poslednej spoločnej disciplíne museli žiaci z písmen poskladať slová. A tu sú výsledky súperenie medzi triedami:

            1. stupeň:  1.miesto: 4.A,  2.miesto:4.B,  3.miesto:3.A

            2. stupeň: 1.miesto: 7.A,  2.miesto:6.A,  3.miesto:5.A

            Víťazným triedam gratulujeme. Deviatakom ďakujeme za skvelý deň, ktorý pre nás pripravili.

          • PROJEKT HOREHRONIE

          • POZRI FOTOALBUM

            V apríli a máji sa na našej škole ZŠ a MŠ MPČĽ 35 Brezno, presnejšie v 7.A triede, začal tvoriť projekt s názvom Horehronie – Brezno včera a dnes. Tento projekt sa uskutočnil vďaka programu Školy pre budúcnosť Nadácie Orange. Pomocou tohto programu sme mohli zakúpiť potrebné pomôcky pre realizovanie nášho projektu.

            Projekty sme robili na rôznych hodinách - dejepisu, nemeckého a anglického jazyka, občianskej náuky a výtvarnej výchovy. Pracovali sme v menších skupinách, v ktorých mal každý svoju úlohu. Navštívili sme stále expozície Horehronského múzea i ľudovú mangľovňu na Rázusovej 20, pracovali sme s dostupnou literatúrou a publikáciami o Brezne  a Horehroní, historické pamiatky sme stvárnili rôznymi výtvarnými technikami. Výsledkom sú projekty o Brezne a o obciach na Horehroní, turistický sprievodca v nemeckom a  anglickom jazyku, výtvarné práce i model námestia. Naše práce sa stali súčasťou výstavy v škole, ktorou sme previedli i našich mladších spolužiakov.

            Na projekte sa nám najviac páčilo, že sme objavovali Brezno a jeho okolie a zistili sme zaujímavé informácie, ktoré by sme sa možno ani nedozvedeli.

          • SLÁVNOSTNÁ AKADÉMIA 26.5.2011

          • POZRI FOTOALBUM

            Tento školský rok žila naša škola oslavami 20. výročia jej založenia. Na vyučovacích hodinách žiaci nezaháľali. Vyrobili množstvo výkresov, blahoželaní, darčekov, fotografií na tému Zo života školy.

            Vyvrcholením osláv bol 26. máj, kedy sa v Dome kultúry konala už dlho očakávaná slávnostná akadémia. Žiaci 1. a 2. stupňa a škôlkári pripravili spolu so svojimi pani učiteľkami skvelý program, ktorý si mohli pozrieť žiaci našej školy a popoludní i verejnosť.

            Chceme sa poďakovať všetkým Vám, ktorí ste si našli čas a prišli ste sa pozrieť na našich šikovných žiakov.

            Predovšetkým však ďakujeme všetkým žiakom a vyučujúcim, ktorí sa podieľali na príprave výzdoby, na nácviku a organizácii programu.

            ! ! !    Ď A K U J E M E    ! ! !

          • ATLETIKA

          • 25.5. sa konalo okresné kolo žiakov a žiačok v atletike základných škôl. Naša škola skončila v poradí družstiev na 4. mieste.

            Pekné výkony ukázali a skončili na 1. mieste: DOMINIKA DAXNEROVÁ  - 7.A v behu na 60 metrov a MARTINA GREXOVÁ - 9.A  v behu na 800 metrov. Blahoželáme!

          • SADENIE STROMČEKOV

          • Tak ako každý rok tak aj tento k nám prišli lesníci vysadiť pá stromčekov, aby bolo prostredie školy krajšie o kus zelene. Porozprávali nám nejaké informácie o typoch stromčekov ako je Javor, Smrek, Jedlička a Buk. Vysádzania stromčekov sa zúčastnili škôlkári, triedy 2.A a 7.A. Nakoniec pani učiteľky dostali aj darček – semená stromov. Tento darček bude slúžiť ako učebná pomôcka. Milí spolužiaci, neničte tieto stromčeky, veď aj vám prospeje, keď budete dýchať lepší vzduch!!!

        • SLÁDKOVIČOVA RADVAŇ 2011
          • SLÁDKOVIČOVA RADVAŇ 2011

          • Dňa 5. mája 2011 sa konala v Banskej Bystrici krajská prehliadka v umeleckom prednese poézie a prózy (I. – III. kategórie) SLÁDKOVIČOVA RADVAŇ 2011, ktorej víťazi postupujú na celoslovenskú prehliadku Hviezdoslavov Kubín. Našu školu na tejto súťaži reprezentovala RADKA AUXTOVÁ zo 4.A triedy, víťazka regionálneho kola. Svojím výborným prednesom úryvku od Márie Ďuríčkovej sa umiestnila na krásnom 3. mieste v I. kategórii, čím si obhájila aj minuloročné umiestnenie. Ďakujeme a srdečne blahoželáme!               

          • PYTAGORIÁDA

          • Dňa 19. 4. sa konalo II. kolo matematickej súťaže. Z prvého kola postúpili 5 žiaci z I. stupňa:

            3. ročník : Jaroslav Jovnaš – 3.A – 8 b

            4. ročník : Martin Herman – 4.A –  19 b úspešný riešiteľ

                        Martin Motyka – 4.A –  17 b úspešný riešiteľ

                        Simona Srnková – 4.A – 10 b úspešný riešiteľ

                         Matej Kubaško – 4.B – 7 b

            II. stupeň reprezentovali:

            5. ročník: Daniel Caban-7b, Mário Batis-4b, Simona Šperková-9b

            6. ročník: Jakub Kováčik-15b úspešný riešiteľ

            7. ročník: Diana Debnárová-3b.

        • MATEMATICKÝ KLOKAN
          • MATEMATICKÝ KLOKAN

          • Do súťaže, ktorá sa konala 21.marca sa z I. stupňa zapojilo 27 žiakov, z toho 7 úspešných riešiteľov.

            Úspešní riešitelia z ročníka:

            II. ročník: Viktória Kupcová - 2.A  získala plný počet bodov-100%.

            III. ročník: Matej Kováčik - 3.B

                              Desana Dianišková – 3.B

            IV. ročník: Martin Herman – 4.A

                              Simona Srnková – 4.A

                              Martin Motyka – 4.A

                              Róbert Lipták -4.A

            II. stupeň reprezentovali:

            V. ročník: Daniel Caban a Simona Šperková

            VII. ročník: Vanesa Medveďová

          • ČISTENIE PRÍRODY - DEŇ ZEME

          • POZRI FOTOALBUM

            Dňa 19.4.2011 sa trieda 7.A vybrala v rámci Dňa Zeme vyčistiť okolitú prírodu Mazorníka (Bald). Išli sme už po prvej hodine a neporiadok bol taký veľký, že sme sa do 12:00 hod. nezastavili :). Práce bolo síce dosť, ale spríjemňovalo nám ju teplé slniečko. Po vyčistení sme išli na zaslúžený oddych. Mali sme dobrí pocit z toho, že sme pomohli našej Zemi, ktorá je tak veľmi znečisťovaná.

          • DRUHÁCI SADILI STROMČEKY

          • POZRI FOTOALBUM

            Deň Zeme sa druháci z našej školy rozhodli osláviť vysadením stromčekov. Na pomoc nám prišli zamestnanci Lesov mesta Brezna, Ing.Jaroslav Šurina so svojim spolupracovníkom Martinom Kohútom. Stretnutie sa začalo zaujímavou hrou, kde každé dieťa mohlo povedať, čím by sa v prírode chcelo stať a zdôvodniť prečo. Potom nasledovala ukážka postupu práce . Aj keď vysádzanie stromčekov nie je také jednoduché a vyžaduje si aj určitú fyzickú námahu, za pomoci pracovníkov LZ sa to predsa každému podarilo. Deti si so sebou priniesli aj farebné stužky, menovky... a snažili sa označiť si svoj stromček. Bolo príjemné počuť, ako ich už počas veľkonočných sviatkov boli ukázať svojim rodičom. Veď je to ich prvý zasadený strom! Do školy sme sa vrátili s pocitom, že aj my sme mohli svojou troškou pomôcť našej krásnej prírode.