• POLICAJNÍ PSOVODI

          • POZRI FOTOALBUM

            Dňa 19. 4. našu školu navštívili policajní psovodi so svojimi špeciálne vycvičenými psami. Pomocou povelov prikazovali policajnému psovi vykonávať rôzne úkony, aké si vyžaduje policajný zásah. Najčastejšie sú využívaní na vyhľadávanie drog, výbušnín, omamných látok a vyhľadávanie podozrivých alebo poranených osôb. Na vlastné oči sme mohli vidieť, že policajt so svojim psom naozaj tvoria profesionálny tým. Osobne si silu psích zubov vyskúšali  pán učiteľ Michal Kámen ako aj ôsmak Ondrej Harvan.

          • SLÁVIK SLOVENSKA

          • Dňa 14. 4. 2011 sa konalo školské kolo speváckej súťaže Slávik Slovenska. Žiaci museli zaspievať dve ľudové pesničky. Jednu dobrovoľnú a druhú povinnú z predpísaného Spevníčka. Videli a počuli sme 25 dobrých spevákov, preto mala porota veľmi ťažké vybrať víťazov. Nakoniec sa predsa len dohodla na výsledkoch.

            I. kategória: 1. miesto – Viktorka Vajzerová a Anetka Pitoňáková (2.A)

                              2. miesto – Marek Dolinský (2.B)

                              3. miesto – Vaneska Fízerová (3.A)

            II. kategória: 1. miesto – Radka Auxtová (4.A)

                               2. miesto – Robko Lipták (4.A)

                               3. miesto – Erika Vaisová (4.B)

            III. kategória: 1. miesto – Adam Stražovec (7.A)

        • DEŇ NARCISOV
          • DEŇ NARCISOV

          • 15.4.2011 sa zapojili žiaci a zamestnanci našej školy do zbierky pre LIGU PROTI RAKOVINE a podporili dobrú vec. Spolu sme vyzbierali 154,50€. ĎAKUJEME!

          • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN 2

          • POZRI FOTOALBUM

            Dňa 22. 3. sa žiačky našej školy Radka Auxtová, Natália Turňová, Anetka Pitoňáková, Barbora Murínová a Pavlína Temniaková zúčastnili regionálneho kola recitačnej súťaže Hviezdoslavovho Kubína. Veľmi nás potešilo to, že žiačka štvrtého ročníka Radka Auxtová si suverénne obhájila 1. miesto z minulého školského roka v I. kategórii prózy a postúpila do ďalšieho kola. Druháčka Anetka Pitoňáková získala 3. miesto tiež v I. kategórii prózy. Dievčatám gratulujeme! Radke budeme držať palce v krajskom kole Sládkovičova Radvaň, ktoré sa bude konať 5. mája v Banskej Bystrici. Všetky žiačky si zaslúžia našu veľkú pochvalu.

          • ALTERNATÍVNE VYUČOVANIE

          • POZRI FOTOALBUM

            Je ráno piatok 11.03.2011  07:30 hod. a  my sme vyštartovali na cestu objavovania naších praktických zručností na alternatívnej forme školského vyučovania v Banskej Bystrici. Ako prvú časť nášho objavovania sme navštívili Stredovekú galériu,  kde sme sa zoznámili s výstavou našej mladej výtvarníčky Veroniky Šramatyovej pod názvom Hard work / Clean work . Najviac nás zaujala časť kde jej oobrazy stvárnila vo forme fotografie . Jej portréty nás inšpirovali k práci v tvorivých dielňach kde sme maľovali portréty svojich spolužiakov . Druhá časť nás zaviedla do regionálneho centra remesiel ÚĽUVU, kde sme si vyskúšali prácu s hlinou, s drevom,  s maľbou na sklo a paličkovaním . Chceme sa zároveň poďakovať všetkým naším lektorom z Banskej Bystrice, ktorí nás naučili veľa zaujímavých zručností .Tešíme sa na ďalšiu návštevu . Žiaci 6.A a 7.A triedy     

          • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN 1

          • V stredu 23.2.2011 sa konalo obvodné kolo v umeleckom prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín v CVČ v Brezne. Všetkým súťažiacim z našej školy sme držali palce a podarilo sa. Do ďalšieho kola postúpilo až päť žiačok. V regionálnom kole, ktoré sa bude konať v Banskej Bystrici nás budú reprezentovať Anetka Pitoňáková z 2.A, Radka AuxtováNatálka Turňová zo 4.A, Barborka Murínová z 8.B a Pavlínka Temniaková z 9.B triedy. Blahoželáme a držíme palce v ďalšom kole! Super, že máme také šikovné žiačky! 

          • DIVADLO

          • Dňa 3. marca sme sa zúčastnili divadelného predstavenia O hlúpom Janovi. Viac vo fotogalérii.

          • V KNIŽNICI

          • POZRI FOTOALBUM

            Žiaci 1. stupňa sa boli učiť v priestoroch novej knižnice na sídlisku Mazorník.

            A čo sa učili? Pani knihovníčka si pre nich pripravila zoznámenie so spisovateľkou Gabrielou Futovou, ktorá píše pre deti. G.Futová sa narodila v Prešove, vyštudovala žurnalistiku a teraz pracuje ako knihovníčka a popri tom píše knihy pre deti. Sú plné vtipných situácií a úsmevných príbehov. Ukážku z jednej takejto knihy si mali možnosť vypočuť. Deti si mohli zobrať prihlášky do knižnice. Verím, že knižnica získa nových čitateľov, pretože je veľmi útulne zariadená a aj miestnosť na hranie deti určite radi využijú.

          • KŔMENIE LESNEJ ZVERI 2

          • POZRI FOTOALBUM

            Už po druhýkrát žiaci našej v rámci environmentálnej výchovy strávili deň v lese, v Čiernej doline v Lesnej správe Šaling. Naživo si vyskúšali ako je to s prikrmovaním lesnej zveri.

            Po nenáročnej ceste krásnou zamrznutou prírodou, s ruksakmi plnými dobrôt pre lesnú zver, sa ocitli pri kŕmidlách v spoločnosti tamojšieho lesníka Miroslava Kvietka, Ing. Evy Stehlovej, Miloslava Marka a v neposlednom rade pána správcu Ing. Eduarda Tomkuliaka. Po krátkej, ale zaujímavej prednáške, kde pán správca porozprával veľa zaujímavostí o zvieratkách a spôsobe prikrmovania, mohli žiaci naplniť kŕmidlá pripravenými pochúťkami. Zvieratká sa určite potešili. Cestou späť sa deťom naskytla príležitosť vidieť ťažné kone pri práci v lese. Takú možnosť nemajú každý deň. Práve kvôli takýmto príležitostiam, kde sa rodí láska k prírode je dôležitá spolupráca medzi školou a lesom. Preto by sme sa chceli veľmi pekne poďakovať lesníkom za krásne strávený deň, plný nových skúseností a zážitkov. Dúfame, že táto spolupráca bude naďalej pokračovať aj pri iných zaujímavých príležitostiach.

          • KARNEVALOVÝ DEŇ

          • POZRI FOTOALBUM

            V utorok 22.2.2011 sme všetci prišli do školy plní očakávania a napätia. Len pani učiteľky chýbali - miesto nich sa vyučovania chopila Noc, Včielka Maja, Čarodejnica, Mačička, Pirátka, Čertica, Hannah Montana, ale aj Pani Voda ...Aj vyučovanie prebiehalo podivne - hádali sa hádanky, lúštili hlavolamy, hral sa Smiechodník, čarovalo sa. Po veľkej prestávke sa telocvičňa našej školy,  šibnutím kúzelníckej paličky, premenila na tanečnú sálu pre približne 150 krásnych masiek. O skvelú zábavu sa postaral p.Ambróz, ktorý nie len výbornou tanečnou hudbou rozprúdil krv v žilách našich žiakov, ale aj svojimi skvelými prevlekmi. Program bol spestrený spevom našich žiačok a rôznymi súťažami v netradičných disciplínach. Všetci sme si skvele zatancovali a zabavili sa.

          • LYŽIARSKY VÝCVIK

          • POZRI FOTOALBUM

            Dňa 3.2.2011 odišla naša trieda 7.A na lyžiarsky výcvik, ktorý sa konal na zjazdovke SKI Čierny Balog.

            Tí, čo sa nevedeli lyžovať  sa to samozrejme naučili s pomocou pani učiteliek Janky Baďovej a Anny Pitoňákovej. Ostatní sa zdokonaľovali  v lyžovaní. Lyžiarsky výcvik sme ukončili dňa 9.2.2011. Bolo nám veľmi dobre, radi by sme si to zopakovali.

          • HVIEZDIČKA

          • POZRI FOTOALBUM

            Dňa 9. 2. 2011 sa na našej škole uskutočnilo netradičné školské kolo speváckej súťaže Hviezdička, ktorá sa koná pod záštitou MŠ SR a Umeleckej spoločnosti GONG – Košice. Navštívil nás pán Vladimír Železňák, spevák a hudobný skladateľ, ktorý celé školské kolo odmoderoval. Že máme na škole veľa spevákov, svedčí aj počet 17 účinkujúcich. 11 z prvého stupňa a 6 z druhého stupňa. Atmosféra bola veľmi dobrá. Nechýbali transparenty ani plyšové hračky.

            Víťazky I. kategórie: 1. Majka Kamenská

                                               2. Anetka Pitoňáková

                                               3. Eliška Škultétyová

            Víťazky II. kategórie: 1. Bianka Schallerová

                                                2. Gabika Žabková

                                                3. Mirka Temniaková

            Majka Kamenská a Bianka Schallerová postupujú do okresného kola.

            GRATULUJEME!!!

          • PIPANDELO

          • Dňa 11. 2. 2011 sme sa zúčastnili veľmi pekného muzikálového predstavenia Pipandelo. Viac vo fotogalérii.

          • LESNÁ ZVER

          • POZRI FOTOALBUM

            V piatok 4.2.2011 sa naši druháci vybrali na vychádzku do lesa.

            V spolupráci s Lesmi mesta Brezna sa rozhodli pomôcť prekonať ťažkú zimu lesným zvieratám v doline Lazná. Doma si pre zver prichystali suchý chlieb, mrkvu, jablká, zemiaky, orechy a iné dobrôtky. A tak sa novučičký senník v Laznej za pár minút naplnil okrem sena aj týmito dobrotami. Celú vychádzku z výšky sledovali straky, ktoré určite oznamovali obyvateľom lesa, čo sa deje. Na ceste späť sa nám podarilo vidieť niekoľko sýkoriek, ktoré si  pochutnávali na semienkach v kŕmidlách z plastových fliaš.

                 Veríme, že pre deti sa stala vychádzka nie len príjemným, ale aj poučným zážitkom.

                 Ďakujeme p.riad.Ing.Milanovi Dolňanovi a jeho spolupracovníkom z PZ Čertovica za ochotu pripraviť túto akciu a aj takýmto spôsobom vštepovať do detí lásku a úctu k prírode.

          • MATEMATICKÁ OLYMPIÁDA

          • DANIEL CABAN z 5. A triedy sa stal víťazom okresného kola MATEMATICKEJ OLYMPIÁDY. Predbehol 28 súperov. Na druhom mieste skončil MÁRIO BATIS z 5. A. Blahoželáme!

          • ŠALIANSKY MAŤKO

          • POZRI FOTOALBUM

            Dňa 19.1.2011 sa konalo Okresné kolo ŠALIANSKY MAŤKO. Našu školu úspešne reprezentovali

            VIKTORKA VAJZEROVÁ 2.A, RADKA AUXTOVÁ 4.A, JAKUB KOVÁČIK 6.A. Blahoželáme!

        • VIANOČNÁ AKADÉMIA
          • VIANOČNÁ AKADÉMIA

          • POZRI FOTOALBUM

            Dňa 22. decembra 2010 sa konala vianočná akadémia. Predviedlo sa nám veľa tanečných, speváckych, hudobných a hereckých talentov. Viac vo fotogalérii...